Sanja Jarrar: Autoportreti

Izložba 12.09.2022. - 24.09.2022. Knjižnica Kustošija Sanja Jarrar
U izlozima Knjižnice Kustošija predstavljamo vam radove Sanje Jarrar pod nazivom „Autoportreti“. Radovi su nastali „u jakom ekspresionističkom pomalo apstraktnom koloritu uz motive cvijeća“ kako sama autorica definira svoj rad.

Ovo je četvrta samostalna izložba Sanje Jarrar kojom je predstavljen izbor radova s tematikom autoportreta. Sanja je dosad izlagala modne crteže koje odlikuju jednostavne i slobodne linije te kombiniranje tehnika. Djelomična nedorečenost crteža potiče u gledatelju kreativnu znatiželju, maštu te ga izaziva na kreativno promišljanje vlastitoga završetka.

Sanja Jarrar rođena je 13. 11. 1975. u Zagrebu gdje je 2001. diplomirala Tekstilno tehnološki fakultet, smjer Projektiranje i dizajn tekstila i odjeće. Već u osnovnoj školi nagrađivana je za crteže, a izlaže od srednjoškolskih i studentskih dana. Uz modne ilustracije i teoriju mode zanimaju je i računala. Sanja voli  izlagati u knjižnicama jer joj je knjižničarski posao oduvijek bio zanimljiv, pa je 2007. diplomirala i društveno humanističku informatiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.