Savršeni svijet

Izložba 19.04.2022. - 15.05.2022. Knjižnica Novi Zagreb Katarina Radošević Galić
Katarina Radošević Galić
KATARINA RADOŠEVIĆ GALIĆ
Višestruko talentirana umjetnica - slikarica, kostimografkinja, ilustratorica, fotografkinja.
Zaljubljenica u teatar, polaznica dramskog učilišta Zvjezdane Ladike. Završila je osnovnu školu za balet i ritmiku, Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, a nakon toga odlazi u Beč na studij slikarstva kod prof. Hundertwassera.
 Iz osobnih razloga vratila se u Hrvatsku i upisala TTF. Nakon završenog studija na TTF-u surađuje s brojnim kostimografima, učeći zanat od najboljih, prije svega proslavljene Ike Škomrlj, pa nastavlja raditi samostalno kao kazališna kostimografkinja s brojnim režiserima i koreografima.
Oblikovala je kostime za preko 90 predstava od kojih su brojne nagrađene: „Unterstadt”, „Cyrano de Bergerac”, „Circus primitif balet”, „Jučer sam se sjetio plave”, „Kako je Tonkica kupovala kruh” (nagrada za najbolju kostimografiju ASSITEJ), „Ko to tamo peva”, „Igra s mitom", „Žetva“ te mnoge druge.
 Izlaže na brojnim grupnim izložbama kao i na dvanaest samostalnih izložbi skica za kostime koje pretvara u slike, portrete i svojevrsne psihološke studije likova.
Tri puta sudjelovala je na Zagrebačkom salonu izlažući kostime i skice za kostime.
Održava likovne radionice za djecu, vodi kostimografske radionice, sudjeluje na Novigradskom proljeću i Šibenskom festivalu djeteta.
Bavi se ilustriranjem knjiga za djecu (Silvija Šesto: „Irena i 5 kristalnih peharčića”, „Konj i magarac”, Melita Rundek: „Savršeni svijet ili važno je biti bez putra na glavi”, Daniela Bobinski: „Pjesme” (naslovnica).
Sudjeluje na Ilustrofestu u Beogradu te Bratislavi gdje je nagrađena za najbolje ilustracije 2017. za knjigu Silvije Šesto "Irena i 5 kristalnih peharčića". Kad ne radi ništa od toga, šeta sa svojim psom Buckom i fotografira.
Članica je ULUPUH-a Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost i sekcije za ilustraciju.
Članica je HZSU-a.  
Samostalnom izložbom slika i kostimografskih skica za nagrađivanu predstavu „Unterstadt“ u Knjižnici Novi Zagreb predstavila se prvi put u ožujku 2014. godine. Prvu samostalnu izložbu fotografija imala je u siječnju i veljači 2021. u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu.
Živi u Zagrebu.