Šegrt Hlapić - ilustracije Dubravka Kastrapelija

Izložba 03.06.2020. - 29.06.2020. Knjižnica Prečko Početak događanja: 17:00 Dubravko Kastrapeli
Dubravko Kastrapeli
Dubravko Kastrapeli rođen je 1971. godine u Zagrebu. Na Akademiji likovnih umjetnosti diplomirao je 1995. u klasi prof. Kesera te kod prof. Damjanov na temu Utjecaj umjetničkog djela na likovno izražavanje djece.
Bavi se slikarstvom i kiparstvom, a u novije vrijeme intenzivno ilustriranjem. Ilustrirao je Cervantesovog Don Quijotea i djela Marina Držića; ilustracijama je spojio svoju ljubav prema književnosti i likovnosti i na tu je temu održao više samostalnih izložbi u Dubrovniku, Rijeci i Zagrebu.
Ilustrirao je i dizajnirao brojne slikovnice, letke, plakate, udžbenike i dječje časopise. Radio je kao profesor likovne kulture u osnovnoj školi i kao grafički dizajner u Hrvatskom Crvenom križu.
Uključivši se u projekt  Knjige naših ulicakoji se provodi u novozagrebačkom naselju Botinec, s radionicama za djecu  Sto lica šegrta Hlapića, autor je nakon puno godina posegnuo za knjigom Čudnovate zgode šegrta Hlapića Ivane Brlić Mažuranić. Čitajući je, počeo je skicirati neke scene iz knjige i došao do 38 ilustracija koje pokrivaju početak priče i još malo više.