Semafora

Predstavljanje knjige 13.04.2019. | subota Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 11.00 sati Milko Kiš
Prva zbirka Milka Kiša, pjesnika, kantautora i klavijaturista Hladnog Piva. 
Opisuju ga kao autohtonog šansonjera koji njeguje žanr ulične pjesme. Na nastupima koristi klavijature, gitaru, usnu harmoniku i pregršt ostale glazbene opreme. Klavijaturist je u Hladnom pivu od 1999. godine (Politika, Zimmer frei, Mlohava čuna, Nije sve tako sivo....)  Surađivao i snimao s više bandova i autora (Majke), radio glazbu za film, lutkarsko kazalište i dječji zbor.
Tekstovi u knjizi su uglazbljeni i bolje funkcioniraju ako ih se konzumira s glazbom, no mogu se i samostalno pročitati. Na priloženom CD-u pjesme su snimljene u izvođenju autora. (vokal i svi instrumenti)
Većina pjesama već je javno izvedena na pjesničkim skupovima, promocijama, otvorenjima (vlastitih i tuđih izložbi), na tri Chansonfesta, radiju i tv. Glazbene izdavačke kuće nisu ljubitelji ovog žanra, tako da umjesto izdavanja glazbenog CD-a pjesmice izlaze u obliku knjige poezije.
Milko Kiš  rođen je u Slatini, a živi u Gajnicama – Zagreb. Osim poezije i „velikog benda“ vodi glazbeni trio: Milko i Ostatak, radi kao pedagog i bavi se slikarstvom.
Od 2018. vodi pjesničko - glazbeno okupljanje: „Preludiranje“ na kojem  nastupaju pjesnici, glazbenici i glumci.
Ilustracije u zbirci: Teo Kiš, (druga godina Akademije likovnih umjetnosti  u Zagrebu.)