Sjećanje na ljeto u mom gradu

Izložba 09.10.2020. - 30.10.2020. Knjižnica Marina Držića
Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja "Svitanje" osnovana je 2004. godine. Ciljevi udruge su promocija i zaštita mentalnog zdravlja u zajednici za osobe oboljele od mentalnih poteškoća, poticanje razvoja programa u zajednici koji potiču socijalno uključivanje i zaštitu ljudskih prava. Svrha udruge je poticanje različitih programa za rehabilitaciju osoba s mentalnim poteškoćama u zajednici u cilju povećanja autonomije i zaštite ljudskih prava kako bi omogućili osobama s mentalnim poteškoćama dostojanstven život, sa što više samostalnosti i optimalnom podrškom. 
Tema izložbe je radost i ljepota ljeta u gradu. Slike su izrađene kombiniranom tehnikom akrila i komadića drva na drvenoj podlozi čime se dobiva trodimenzionalni efekt. Materijal koji je upotrijebljen u izradi slika je reciklirana drvena građa. 

Voditeljica kreativnih radionica Udruge “Svitanje” je akademska slikarica Mercedes Bratoš. Rođena je 1979. godine u
Dubrovniku gdje je završila osnovnu i srednju Umjetničku školu ‘Luka Sorkočević’. Slikarstvo je diplomirala na Accademia di belle
Arti u Firenci, u klasi prof. Umberta Borella. Do sada je imala više samostalnih i skupnih izložbi u inozemstvu i u Hrvatskoj. Sudjelovala je na brojnim likovnim kolonijama. Članica je HDLU-a i HULULK-a.