Sjeta i tišina mora

Izložba 25.02.2019. - 16.03.2019. Knjižnica Savica Odjel za odrasle Vesna Zvonarević
Izložene slike nastale su u tehnici ulja na platnu i tempere, a prikazuju slikaričine omiljene, mediteranske motive: primorski krajolik, obalu, more i brodice, uhvaćene u trenutcima predaha između dvaju gibanja, u ozračju mira i tišine te s naglašenim nostalgičnim ugođajem.

Vesna Zvonarević rođena je u Zagrebu 16. siječnja 1957. godine. Diplomirala je sociologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a slikarska znanja stjecala je u Centru za likovni odgoj grada Zagreba pod stručnim vodstvom profesorice Nele Gruden te u Učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – Studio Tanay kod profesora Emila Roberta Tanaya. Nove spoznaje u slikanju temperom stekla je na satovima slikanja kod profesora Miloša Popovića, akademskog slikara.

Izlagala je na sedam samostalnih i više desetaka skupnih izložaba kao članica Udruge likovnih umjetnika „GRUPA 69“ i kao članica likovne udruge KUD-a INA. Bila je i sudionica humanitarnih akcija i likovnih kolonija. Radove je izlagala diljem Hrvatske – u Zagrebu, Varaždinu, Rovinju, Rabu, Lovranu, Cresu, Novom Vinodolskom, Sunji, Križevcima, Kutini, Valpovu, Ozlju i drugdje.
Krajem 2006. godine izlagala je i na skupnoj izložbi u Rimu – STUDIO D'ARTE IL Ponte.

Već dulji niz godina slike Vesne Zvonarević nalaze se u dvije galerije u Zagrebu te u mnogim privatnim zbirkama.