Slikari Karlovca

Izložba 27.09.2024. - 15.10.2024. Knjižnica Staglišće Mira Marković, Mikoć, Vladimir Bašić Šoto i Zdravko Valentino Novosel
Mira Marković Mikoć
Troje karlovačkih slikara predstavlja se svojim likovnim radovima: Mira Marković Mikoć, Vladimir Bašić Šoto i Zdravko Valentino Novosel.
Mira Marković Mikoć, u području likovnog stvaralaštva, počinje stvarati u tehnici suhog pastela, ponajprije birajući pejzaž kao motiv. Kasnije počinje stvarati iskljičivo slikarskom tehnikom akrila i ulja na platnu. Sudjeluje u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a aktivna je i u likovnim kolonijama. Također, piše pjesme, osobito nastojeći očuvati specifični jezični izričaj - brajski govor.
Vladimir Bašić-Šoto diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo, u klasi prof. R. Goldonija i prof. N. Reisera. Od završetka studija 1981. postavio je brojne samostalne izložbe i sudjelovao u izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Italija, Njemačka) te u međunarodnim likovnim kolonijama. Živi i radi u Dugoj Resi.
Zdravko Valentino Novosel od mladosti se bavi slikarstvom i pisanjem poezije. Sudjelovao je u nizu likovnih kolonija i na skupnim izložbama u Italiji i Njemačkoj. Do sada je imao dvije samostalne izložbe. 

Otvorenje izložbe je u petak, 27. rujna 2024. godine u 18 sati.