Sloboda kao htijenje i kao žudnja: pjesništvo Abdellatifa Laâbija

Ostalo 22.04.2022. - 30.04.2022. Knjižnica Savica Odjel za odrasle
Ovogodišnja Noć knjige bit će svečano otvorena 22. travnja 2022. u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, kada će biti predstavljeni i najnoviji rezultati istraživanja o čitanosti i kupovini knjiga u Republici Hrvatskoj.

Noć knjige jedanaestu se godinu zaredom održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara.
 
Ove godine manifestacija traje čak četiri dana, od 22. do 25. travnja.
 
Knjižnica Savica pridružuje se obilježavanju s nekoliko virtualnih programa posvećenih ovogodišnjoj temi Noći knjige: slobodi odnosno knjizi kao prostoru slobode te izložbom posvećenom pjesnikinji Vesni Parun povodom stote obljetnice njezina rođenja.
 
Počinjemo predstavljanjem stvaralaštva Abdellatifa Laâbija, marokanskog pjesnika, novinara, romanopisca, dramatičara, prevoditelja i političkog aktivista.
 
Zahvaljujemo izdavačkoj kući V.B.Z. na suglasnosti za objavu prijevoda autorovih stihova uvrštenih u videoprilog.