Smirenja drhtaja

Radionica 22.05.2021. | subota Knjižnica Staglišće Početak događanja: 10:00 Nikolina Butorac
Kroz ciklus radionica, voditeljica Nikolina Butorac, zajedno sa zainteresiranim korisnicima gradskih knjižnica, pokušava akumulirati stavove i iznijeti strahove i nelagode uslijed stresa stvorenog potresom. Dobiveni tekstovi bilježe se na papir ili se graviraju na predmete koji su pali ili su se oštetili tijekom potresa.
U radionici se koriste jednostavni, svakodnevni predmeti, koji su mogli pasti tijekom podrhtavanja (npr. tanjur, žlica, čaša), te im se upisuje sasvim novo značenje, pretvarajući ih u mjesto izraza bunta i frustracije. Radionica je namijenjena svim generacijama.

Sadržaj radionice: upoznavanje polaznika s voditeljicom te polaznika međusobno, stvaranje crteža zatvorenim očima, igra glagola, formiranje i pisanje teksta, prenošenje teksta ili crteža na predmet.

Sakupljeni materijal - predmeti, crteži, tekstovi – koristit će se kao umjetnički materijal u izložbi u Galeriji Prozori - Knjižnica S. S. Kranjčevića, Zapoljska 1.

Radionica će se održati na otvorenom, u skladu s epidemiološkim preporukama. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail knjiznica.staglisce@kgz.hr.
 
Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba.


https://nikolinabutorac.com/