Soja u prehrani
U četvrtak, 12. ožujka u prostoru čitaonice Knjižnice Sesvete u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Soja u prehrani autorice Vesne Alasić dipl.ing.agr. uz degustaciju hrane od soje. Na jelovniku će se naći majoneza od soje, čvarci, sojin kruh, čokoladice za dijabetičare.Recepti u knjizi namijenjeni su dijabetičarima, pretilim osobama i svima onima koji se žele ispravno hraniti. Autorica knjige dugogodišnji je dijabetičar.
Vesna Alasić rođena je u Novoj Gradiški gdje je završila srednju prehrambenu školu, nakon čega 1980. upisuje Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je 1984. i diplomirala. Od 1985. zaposlena je u PIK-U Nova Gradiška na radnom mjestu tehnologa za obradu sjemena, a 1987. odlazi na specijalizaciju iz fitopatologije sjemena nakon čega radi kao ispitivač zdravstvenog stanja sjemena. U Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva radi od 1995., prvo kao stručni savjetnik za ratarstvo u Sektoru poljoprivredne savjetodavne službe. Trenutno radi kao viša stručna savjetnica u službi za stručnu podršku Područnoj jedinici Slavonsku Brod, Ispostava Nova Gradiška, Ministarstva poljoprivrede. Autorica je i koautorica brojnih stručnih članaka, publikacija i priručnika iz područja ratarstva.
Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.