SOS za roditelje adolescenata – o mentalnom zdravlju adolescenata, traženju pomoći i roditeljskom stresu

Predavanje 04.04.2022. | ponedjeljak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle
Svjetska zdravstvena organizacija definirala je mentalno zdravlje kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, sposoban je pridonositi zajednici i može se nositi s normalnim životnim stresom.

Poznato je da se 75 posto psihičkih poremećaja razvije do 25. godine života, a njih čak 50 posto do 14. godine života. Alarmantan je podatak da u Hrvatskoj svaki peti dječak i svaka treća djevojčica navode teškoće u psihičkom zdravlju naglašavajući pesimističan pogled na svijet, zabrinutost za vlastitu budućnost te nezadovoljstvo životom.


Traženje podrške stručnjaka kad imamo problem odraz je osobne snage i znak da kao roditelj činite najbolju stvar koju možete da biste pomogli djetetu.

Promovirajući važnost mentalnog zdravlja i pravovremene intervencije, magistra psihologije Lucija Dominiković, voditeljica projekata u Društvu za psihološku pomoć, održat će u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića 4. travnja 2022. godine u 18 sati interaktivno predavanje „SOS za roditelje adolescenata – o mentalnom zdravlju adolescenata, traženju pomoći i roditeljskom stresu”.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen. 
Potrebna je prethodna predbilježba na e-adresu: knjiznica.ivana.gorana.kovacica@kgz.hr