Što sam naučio na planini: Priče u hodu Milana Majerovića-Stilinovića

Predstavljanje knjige 25.04.2022. | ponedjeljak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Fotografija: Don Tomac; www.hr.n1info.com
U sklopu manifestacije Noć knjige Knjižnica Dubrava ugostit će književnika Milana Majerovića-Stilinovića. Osim o knjizi Što sam naučio na planini i o blogu na Facebooku s autorom ćemo razgovarati o projektu Brdo knjiga - festival knjiga i planina, kojemu je suosnivač, a bit će prikazana i bogata video- i fotodokumentacija, nastala na planinarskim pohodima našeg gosta.
 
O osjećaju života, o tome je ovdje riječ. (…) Da u njoj nema planina i staza koje prepoznajmo, onih s imenom i prezimenom, vrlo stvarnih, od Medvednice do Dinare, mogli bismo pomisliti da je planina u ovoj knjizi samo izgovor. Ali nije. Što sam naučio na planini Milana Majerovića-Stilinovića osobita je, endemska biljka – nezamjenjivo planinska. Jedinstvena zbirka priča, uspona i spustova, staza markiranih i zaraslih, malih i velikih čuda koja čekaju i na vas. Ako se malo pokrenete. Ako otvorite oči. Knjiga koja, zajedno s pričama s puta, donosi priču o bivanju na putu, i ona koja, uz malo sreće, neće završiti ni kada pročitate sjajne tekstove koji je čine.
                                                                                         (Roman Simić, pisac i urednik)
  
Milan Majerović-Stilinović kao diplomirani i slobodni novinar radio je u dnevnim listovima, na radijskim postajama, web portalima i internetskim televizijskim programima. Još uvijek najprepoznatljiviji prema svom poslu TV reportera, urednika i voditelja, posljednjih godina radi kao samostalni savjetnik za odnose s javnošću. Početkom 2019. godine pokrenuo je na Facebooku blog pod nazivom Što sam naučio na planini, koji je postao osnovom za ovu knjigu.
 
Molimo da se kod našeg dežurnog informatora predbilježite za dolazak.