Storytelling by Marijana Mrvoš

Mjesec hrvatske knjige 15.10.2020. - 15.11.2020. Knjižnica Knežija

Vrana perja duginih boja priča je sjevernoameričkih Indijanaca, koja nas vraća u neko davno doba kada su na sjevernoameričkom kontinentu živjeli domoroci u potpunom skladu s prirodom. I ova priča, baš kao i sve priče iz bogate mitologije sjevernoameričkih Indijanaca, govori o nužnoj potrebi poštivanja prirode i suživotu u kojemu su sva bića jednako vrijedna.

Marijana Mrvoš o sebi:  "Roditelji su me upisali pod imenom Marijana Mrvoš i na njega se najčešće odazivam, reagiram na Mary, Mara, Marijači. Trenutno živim na geografskoj širini i dužini Zagreb – Hrvatska- Europa.
Moja najdraža dnevna aktivnost je čitanje štiva koje mi dopadne ruku. Čitanje me dovelo do pisanja i ostavljanja tragova tinte po bilježnicama i papirima, nešto završi i na blogu. Poneke riječi me snažno privuku pa ih danima prevrćem po ustima, želim ih guštati. Isto je sa štivom pojedinih autora i autorica u koje se onako odjednom zaljubim. Moji trenutni favoriti su Olga Tokarczuk, Vera Mutafčijeva, Amos Oz, A. P. Čehov i knjige poezije kojih se domognem.
Uživajte u riječima, pričama, opaskama.
Pišući blog Priče o ljudima, stvaranju i magiji - marymrvos.wordpress.com - nastojim proniknuti u zakutke onog što se događa oko mene. Pripovijedanjem priča pokušavam srca prisutnih vratiti u sadašnjost. Živim i radim u Zagrebu."

O svom radu: "Pišem kratke proze iz pomaknutog kuta gledanja na svijet i zbivanja. Ponekad zaplovim pjesničkim vodama i napišem stih koji mi je odlična priprema za prozu.