Stvaralaštvo članova LUA '09

Izložba 13.12.2021. - 15.01.2022. Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva
Mirjana Štengl, Zima u planini, 2019.
U okviru projekta 65 plus organizirana je izložba koja prikazuje presjek likovnog stvaralaštva Likovne udruge Angelico '09.

Udruga je dobila ime po fra Angelicu (1395. – 1455.), talijanskom slikaru rane renesanse i zaštitniku umjetnika, posebice slikara. Osnovana je 2009. godine u Zagrebu te je njezinim članovima od osnutka bilo više desetaka slikara amatera. Danas udruga broji 30 članova.
Kroz proteklo vrijeme članovi su organizirali mnoge skupne i samostalne izložbe likovnih radova. Izlagali su u mnogim knjižnicama u mreži Knjižnica grada Zagreba te u Domovima za starije osobe. U suradnji s Hrvatskim kulturnim centrom 2016. godine izlažu u Šopronu u Mađarskoj, a 2017. godine i u glavnom gradu Austrije, Beču. Suradnje su to izvan granica domovine na koje su posebno ponosni.
Također ističu vrlo posjećenu izložbu od oko stotinu likovnih radova članova udruge izloženu u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja u Ozlju u jesen 2017. godine.
Tijekom 2018. godine izlagali su u Galeriji „OBLOK“ u Sesvetama, a programom je tijekom godine predviđeno nekoliko izložbi raznih tema i tehnika te održavanje kolonije u Ozlju.
Sve izložbe imaju humanitarni karakter, a radovi su donirani SOS Dječjem selu Lekenik (u dva navrata po dvadesetak slika), KBC „Merkur“ Klinika za unutarnje bolesti, Zavod za hematologiju (dvadeset slika), te po nekoliko slika  organizatorima inozemnih izložbi i Zavičajnom muzeju Ozalj.
Svake godine sudjeluju na žiriranim izložbama unutar Programa likovnog amaterizma grada Zagreba te su svojim radovima uključeni u izložbe: „Smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba“, „Na pola godine“ i „Španciramo Zagrebom“, koje se održavaju u izložbenim prostorima Centara za kulturu na području Zagreba, te „Dijaspori s ljubavlju“ koja se postavlja u Galeriji Matice hrvatskih iseljenika.
Svake godine Grad Zagreb sufinancira i potpomaže uspješan program i rad LUA ’09.