Subjektivna dob: koliko se starima osjećamo

Radionica 03.10.2024. | četvrtak Gradska knjižnica Početak događanja: 10:30 Multimedijalna dvorana, Starčevićev trg 4
Radionica je dio ciklusa edukativnih predavanja Stariji za starije. Radionicu vodi dr. sc. Jasminka Despot Lučanin, psihologinja. Za radionicu je potrebna predbilježba na e-adresi: marijana.rogic.bocchetti@kgz.hr, telefon: 01/4694-304.

Knjižnice grada Zagreba, projekt 65 plus i Hrvatsko psihološko društvo - Sekcija psihologa u mirovini (PUM-a), pozivaju vas na edukativne programe kojima obilježavaju 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba. Ovim programom želimo skrenuti pozornost na teme relevantne za starije osobe i njihovu okolinu, a na koje društvo nerijetko zaboravlja. Često su stariji još uvijek „generacija u sjeni“, iako je, prema svim demografskim pokazateljima, 60+ najbrže rastuća dobna kategorija stanovništva. Ciklus je organiziran uz podršku Komisije za knjižnične usluge osoba s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva te Grada Zagreba.

prof. dr. sc. Jasminka Despot Lučanin, psihologinja, umirovljena je redovita profesorica u trajnom zvanju, a radila je na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te kao vanjska suradnica Filozofskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, na diplomskim te poslijediplomskim specijalističkim i doktorskim studijima. Predavala je predmete iz područja psihologije odrasle dobi i starenja te zdravstvene psihologije. Glavni znanstveni interes joj je psihologija starenja. Objavila je više od 50 znanstvenih radova te brojne stručne radove i udžbenike od kojih je najnoviji „Psihologija starenja: izazovi i prilagodba“ (Naklada Slap, 2022.). Kao članica Hrvatskog psihološkog društva predsjedava Stručnom sekcijom za psihologiju starenja. Ne miruje, nego dijeli svoje znanje i iskustvo o starenju.