Suncokret je sanjan

Izložba 07.12.2022. - 07.01.2023. Knjižnica Prečko Udruga za sindrom Down, Centar za rehabilitaciju Zagreb
Udruga za sindrom Down u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Zagreb predstavlja prigodnu božićnu izložbu humanitarnog karaktera naziva „Suncokret je sanjan“.
Udruga za sindrom Down postoji od 1999. godine i djeluje na području Zagreba i Zagrebačke županije, a zastupa interes svih osoba s Down sindromom. Lokacija Udruge je u neposrednoj blizini ŠRC Jarun, što omogućuje brojne aktivnosti u lokalnoj zajednici za članove. Udruga zastupa interese svih nominalnih članova (osoba s DS – om), te njihovih obitelji u svim segmentima. Do danas se uključilo 270 obitelji, a trenutno broji preko 160 aktivnih članova.
U sklopu Udruge djeluje radionica za odrasle od 2008.godine u suradnji s Centrom za rehabilitaciju „Zagreb“. Radionica se održava svakodnevno uz vodstvo radnog terapeuta – zaposlenika CRZ-a, i asistenta – zaposlenika Udruge. Osnovna djelatnost radionice je sustavno pružanje podrške odraslim korisnicima sa sindromom Down te poboljšanje kvalitete življenja korisnika i njihovih obitelji u skladu s potrebama i željama. Roditelji naših korisnika su istovremeno i članovi Udruge za sindrom Down i svojim angažmanom značajno doprinose i obogaćuju sadržaje programa koje se provode.
 
Izložbu su pripremile odrasle osobe s sindromom Down čiji je zaštitni znak suncokret.
Radovi su nastali u okviru radionice, kao dio programa psihosocijalne rehabilitacije, radnih aktivnosti i osposobljavanja, uz stručno vodstvo radne terapeutkinje Ane Listeš i pedagogice Jasmine Fritz.
U iščekivanju Božića, vrijedne ruke korisnika radionice uvode nas u čarobno blagdansko doba ostvaren svojim snovima.