Susret sa sobom

Izložba 23.02.2022. - 24.03.2022. Knjižnica Knežija
Ana Narandžić rođena je1949. u Tuzli. U Učiteljskoj školi dobila je prve poticaje za slikarsko izražavanje. Godine 1972. seli se u Zagreb, gdje osnova obitelj, zapošljava se i diplomira na Pedagoškoj akademiji. Supruga, majka tri sina, baka dvojice unuka. 

Krajem devedesetih godina prošlog stoljeća oživljavaju poticaji iz rane mladosti koji je motiviraju da u slikarskim radionicama, koje vodi profesor i slikar Vatroslav Kuliš, stekne osnovna znanja o slikarskim tehnikama. Ta znanja primjenjuje u svom slikarskom izričaju, kojem se intenzivnije posvećuje nakon umirovljenja. Od tada priredila je 4 samostalne, a sudjelovala je i na nekoliko skupnih izložbi.


Ovih dana slika „Mas(k)e pričaju svoju priču”, u tehnici kolaža, odabrana je i izložena na međunarodnoj izložbi Ex tempore u Ptuju.
Slikarstvom daje i skroman doprinos u humanitarne svrhe, radeći u slikarskim kolonijama za osobe s posebnim potrebama, koje organizira Zavod za rehabilitaciju Zagreb. Najveća postignuća u likovnoj umjetnosti do sada su 1. nagrada na natječaju Hrvatskog sabora kulture u 2019. za sliku u tehnici kolaža "Posljednja večera" i 1. nagrada 2020. u kategoriji skulptura za skulpturu "Kozlić", rađenoj od plastike, novinskog papira i plastičnih boca.
Uz slikarstvo bavi se i pisanjem. Piše pjesme, kratke priče, eseje, drame. Upravo joj je iz tiska izišla druga zbirka pjesama "Između ravnodnevnica" .