Svinjceza

Radionica 09.11.2022. | srijeda Knjižnica Kajfešov brijeg Početak događanja: 13:00 Iva Kožul Salihagić i Lidija Kraljević
Svojim pričom u stihovima o Svinjcezi i Svinjcu autorica Iva Kožul Salihagić i ilustratorica Lidija Kraljević oduševit će ne samo najmlađe nego i odrasle čitatelje.

Ovaj izniman dvojac odlično se nadopunjava, što svjedoče njihovi vedri, veseli i simpatični likovi – i u tekstu i u slici. Iz karaktera Svinjceze i Svinjca jasno se može zaključiti da je Iva sanjar koji zna što želi i od toga ne odustaje: opijena je životom i svojim djelima dokazuje da zemlja čudesa zaista postoji. Lidija svojim ilustracijama pokazuje svoj vedar i veseo duh, a njezin osmijeh u potpunosti je prenesen na glavne junake ove slikovnice. I Iva i Lidija spremne su zasukati nogavice i zajedno uskočiti u blato i igrati se sa svim svinjcezama i svinjčevima koji su dovoljno hrabri to učiniti s njima. Uskočite i vi u novu priču, a tko zna, možda jednoga dana i u pravo blato?!

Na kraju dodjeljujemo i nagrade za najbolji crtež (ilustracija na akvarelnom papiru po izboru s potpisom autorice i ilustratorice).