Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada - Milko Kiš u Poeziji iz prve ruke

Predstavljanje knjige 21.05.2019. | utorak Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 18:00 sati Milko Kiš
Klavijaturist "Hladnog piva" Milko Kiš – Deda, promovira prvu zbirku poezije – uglazbljenih tekstova.  
 
Ova promocija koncipirana je kao mini koncert s klavirom, gitarom, usnom harmonikom i udaraljkama. Za razliku od ranijih promocija na kojima su gosti umjetnici predstavljali materijal, na ovoj promociji autor sam svira i govori dijelove ove kantautorsko-pjesničke zbirke.
 
Milka Kiša opisuju kao autohtonog šansonjera koji njeguje žanr ulične pjesme. Na nastupima koristi klavijature, gitaru, usnu harmoniku i pregršt ostale glazbene opreme. Klavijaturist je u Hladnom pivu od 1999. godine (Politika, Zimmer frei, Mlohava čuna). Surađivao je i snimao s više bandova i autora (klavijature na albumu „Milost“ grupe: Majke), radio glazbu za film, lutkarsko kazalište i dječji zbor. Osim glazbe održao je 12 samostalnih i više skupnih izložbi.  Od 2018. vodi pjesničko – glazbena okupljanje na brodu Brazil  „Preludiranje“ na kojem nastupaju pjesnici, glazbenici, glumci.

Tekstovi u knjizi su uglazbljeni i bolje funkcioniraju ako ih se konzumira s glazbom, no mogu se i samostalno pročitati. Na priloženom CD-u mogu se čuti u izvođenju autora. Većina pjesama odsvirana je i javno na pjesničkim skupovima, promocijama, otvorenjima vlastitih i tuđih izložbi i ponešto na radiju i TV, a objavljene su i u više zbornika. Glazbene izdavačke kuće nisu ljubitelji pjesama s puno teksta, tako da umjesto izdavanja glazbenog CD-a pjesmice izlaze u obliku knjige poezije. Redovito nastupa i na Chansonfestu, koji je jedini festival koji dozvoljava izvođenje pjesama sa zahtjevnijim tekstovima.

Ilustracije u zbirci načinio je Teo Kiš, student druge godine Akademije likovnih umjetosti u Zagrebu.
Knjigu izdaje naklada Semafora u biblioteci „Poezijascrtom“.
Uz knjigu sa uglazbljenih tekstova priložen je i CD s 55 snimaka pjesama čiji se tekstovi nalaze u knjizi. Gledano nekadašnjim mjerilima, bio bi to peterostruki CD s tekstualnim prilogom. (booklet) 
 
https://www.youtube.com/watch?v=lAABY2NT_kw
 
https://www.youtube.com/watch?v=MY3r6IbTWWk
 
https://www.youtube.com/watch?v=fMKCgE72RQQ 
 
https://www.youtube.com/watch?v=UVijN9oFMwc