Svjetski dan poezije uz Poetski tren

Ostalo 21.03.2022. - 31.03.2022. Gradska knjižnica
Likovno djelo: Maja Gjajić
Danas, prvoga dana proljeća, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan poezije!
Proglasio ga je UNESCO 1999. godine s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije. Poklonicima poezije i onima koji će to tek postati predstavljamo platformu Poetski tren koja na jedinstven način predstavlja suvremeno pjesništvo.
Pjesnička platforma Poetski tren promovira suvremeno hrvatsko pjesništvo na originalan i inovativan način produkcijom poetskih videa i njihovim trajnim postavljanjem na YouTube kanal Poetski tren - YouTube.
Obrađuju se pjesme različitih poetika kako velikana hrvatskog pjesništva, a pokatkad i stranog, tako i pjesnika mlađeg naraštaja čije je stvaralaštvo već prepoznato i nagrađeno. U video radovima kreativno se prožimlju pjesništvo, vrsna intepretacija stihova, birana glazba i djela vizualne umjetnosti pa Poetski tren skreće pozornost na stvaralaštvo svih umjetnika uključenih u projekt, a ne samo pjesnika.
Programska aktivnost Poetskog trena cjelogodišnja je i trajna. Od pokretanja u Noći knjige 2020. godine objavljen je velik broj naslova. Zbirka neprekidno raste težeći dugoročnom cilju – stvaranju baze za pretraživanje suvremenog hrvatskog pjesništva. Projekt je prema vlastitoj ideji pokrenula Gordana Kovačić.
Slušajte i gledajte suvremenu poeziju klikom na Poetski tren!
 
Poetski tren na YouTubeu
Poetski tren - YouTube
 
Poetski tren na Facebooku
Poetski tren | Facebook