Tamara Kajari - Ne daj hrpi da te iscrpi

Predstavljanje knjige 19.11.2019. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Tamara Kajari
Priručnik "Ne daj hrpi da te iscrpi" autorice Tamare Kajari namijenjen je svima onima koji osjećaju da su im dani prepuni obaveza, domovi (i umovi!) prepuni nepotrebnih stvari, da im je slobodno vrijeme luksuz, a život kompliciran i često kaotičan.

Namijenjen je prezaposlenim ljudima koji se muče s organizacijom vremena i fokusom, ali i svima koji još uvijek žive u svijetu "muških i ženskih poslova". Namijenjen je i tek umirovljenim ljudima kojima se, umjesto očekivane slobode i viška vremena, dogodio život bez svrhe i zadovoljstva. No ipak, ovaj je priručnik autorica prije svega napisala za sve preopterećene žene, majke i supruge koje ne odvajaju dovoljno vremena za sebe, žene koje robuju svojim životnim hrpama nauštrb vlastitog zadovoljstva i zdravlja.
 
Tamara Kajari rođena je 1972. godine u Zagrebu, gdje i danas živi s obitelji. Nakon završetka studija ekonomije radila je u različitim kompanijama na poslovima prodaje i marketinga, a zatim napušta tadašnji posao da bi se posvetila brizi o djeci. S vremenom je primijetila da svojim organizacijskim vještinama, osim sebi, pomaže i drugima te 2016. godine osniva tvrtku za pružanje usluga profesionalnog organiziranja „SLAGALICA organiziranje“ i završava edukaciju za profesionalne organizatore pri kalifornijskoj „Profesional Organizer Academy“ kod američke profesionalne organizatorice Cyndi Seidler.


"Obaveza prema sebi i prema drugima nije izgorjeti, preopteretiti se, nego razumno rasporediti svoje snage i trajati, i tako poučiti i dati ne samo rezultate svojeg rada, nego pokloniti drugima svoj primjer, sebe kao model održivog razvoja".  (Ljubica Uvodić Vranić, iz pogovora knjizi)