Tesla svečovjek - poruka vjekovima

Izložba 07.09.2020. - 14.10.2020. Knjižnica Knežija Odjel za odrasle

Anita Kunić iz Zagreba diplomirana je pravnica ali i autorica velikog slikarskog opusa, posebice serije ulja na manjim ili posve malim formatima s cvjetnim motivima: 
"Riječ je o ciklusu slika koje dočaravaju sasvim određenu magiju krucijalnog trenutka, koji je nepovratno brzo proletio ispred nas, nismo ga ni opazili, tek, osjetili smo njegovu prolaznost... Niz malih formata Anite Kunić vrlo je privlačan, nenametljivog kolorizma, svečan" (iz osvrta Miroslava Pelikana).
U slikarskom opusu Anite Kunić dominiraju portreti te cvjetni i sakralni motivi. Slikarica gravitira realizmu i figurativnom slikarstvu, ali i apstraktnom u cvjetnim motivima. 
Osim što je izlagala na skupnim izložbama, Anita Kunić iza sebe ima tri samostalne izložbe. Ova izložba, četvrta samostalna, "Tesla svečovjek - poruka vjekovima" bila je 2019. izložena u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu, sljedeće godine u Galeriji
Kristofora Stankovića, a 2020. na Gornjem gradu u Zagrebu.
"Na slici Velika opasnost, ne ulazi Nikola Tesla bojažljivo proviruje  iza drvenih vrata; glava - fokus slike - postavljena je približno u odnosu zlatnog reza, što je najpoželjnije i najpravilnije prema teorijama kompozicije.
Djelo Colorado Springs prikazuje demonstraciju fotografije s umjetno izazvanim munjama, pravokutnim rasporedom mase na slici u oprečnosti s donjom prazninom zida... (iz osvrta prof. Nedeljka Tintora).