Tolkienovi dani

Kulturni četvrtak 16.10.2024. - 19.10.2024. Knjižnica Sesvete
Od srijede 16. do subote 19. listopada Knjižnica Sesvete u suradnji s NS Sesvete te Školom primijenjene umjetnosti i dizajna organizira Tolkienove dane koji su posvećeni 70-toj obljetnici izdavanja romana Prstenova družina engleskog pisca J. R. R. Tolkiena.


Tom prigodom pripremljen je bogat program: 

Radionica izrade starih karata

U srijedu 16. listopada u 13 sati održat će se radionica izrade starih karata u prostoru čitaonice Knjižnice Sesvete. Sudionici će naučiti kako kroz jednostavne tehnike napraviti vlastitu kartu autentičnog i starinskog izgleda. (potrebno ponijeti vlastito sušilo za kosu) Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno prijaviti se kod dežurnog informatora u Knjižnici Sesvete.


Filmska matineja
U četvrtak 17. listopada u 12 sati NS Sesvete organizira kino projekciju nagrađivanog filma Prstenova družina. Ulaz je besplatan za građanstvo.


Tolkien od A do Ž
U četvrtak 17. listopada u 19 sati održat će se popularno znanstveno predavanje  Tolkien od A do Ž - sve što se treba znati o Međuzemlju koje će voditi prof. dr. sc. Josip Ćirić. 
Prof. Ćirić za svoje predavanje poručuje:  ...Zaronit ćemo u strukturu tog znanja dublje nego Balrog u Moriju i pronaći kako u dubini doista postoje stvari starije od svijeta - analiza kompleksnih mreža i (prilično) univerzalna organizacija znanja. Na ovom meta-geekovskom predavanju posvjedočite povezivanju književnosti, informacijske znanosti i epistemologije. Šišmiši u stomaku zajamčeni.


Gospodar kvizova
U subotu 19. listopada u 20 sati održat će se pub kviz Gospodar kvizova u caffe bar Forum Sesvete koji je sastavila knjižničarka Dolores Mumelaš. Kviz će pokrivati tematiku filmova/knjiga Gospodara prstenova i Hobita. Kotizacije nema, nagradni fond je osiguran no potrebna je prijava do 15. listopada jer je broj ekipa ograničen. Prijaviti se možete kod dežurnog informatora u Knjižnici Sesvete ili na poveznici.


 Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.