Tomislav Goluban: "Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe"

Tribina 03.09.2020. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 18:00 Tomislav Goluban

Tomislav Goluban (1976.), skladatelj i blues glazbenik, virtuoz usne harmonike koji inovativno i zanimljivo spaja blues i hrvatsku tradicijsku glazbu.

Objavio jedanaest studijskih albuma, dobitnik je četiriju Porina i trostruki dobitnik nagrade Hrvatske glazbene unije Status, četvrtoplasirani na svjetskom natjecanju u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. Urednik je dviju emisija na prvom programu Hrvatskog radija, pokretač i organizator Zagorje Blues Etno festivala.
Bio je prvi hrvatski predstavnik na svjetskom natjecanju blues sastava u Memphisu (SAD), jedan je od osnivača i prvi predsjednik udruge Hrvatske blues snage (HBS), nastupao u preko dvadeset zamalja i surađivao s vrhunskin hrvatskim i svjetskim glazbenicima.

Posljednja dva albuma je snimio u Americi s glazbenicima iz Chicaga i Memphisa i s tim je materijalom zasjao na vrhovima svjetskih radijskih ljestvica specijaliziranih za blues izričaj.Uz zvuk njegove usne harmonike i gitarističku pratnju istražit ćemo korijene suvremene glazbe.

Uz poštivanje svih propisanih mjera glazbeni program bit će organiziran u natkrivenom prostoru ispred knjižnice.

  Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba