Tonovi i tišine

Izložba 14.09.2020. - 05.10.2020. Knjižnica Kajfešov brijeg Andreja Hotko Pavić
Izložba crteža umjetnice Andreje Hotko Pavić. Specifičnost ovih radova je u tome što su većinom napravljeni na listovima starih enciklopedija i knjiga, te starim knjigovodstvenim karticama, u kombinaciji tempere, tuša i akvarela. Umjetnica voli udahnuti novi život i dodati vrijednost na nešto što je odbačeno kao nepotrebno i suvišno.

Andreja Hotko Pavić rođena je u Zagrebu, gdje je i završila Likovnu akademiju-nastavnički smjer, kiparstvo u klasi Mire Vuce.

„U glazbi je tišina jednako važna kao ton. U životu je tišina jednako važna kao i riječi. Ponavljanja su nužna i u jednom i u drugom. Ponavljanja nota, ponavljanja riječi, crteža, radnji, misli, praznina, tišina. Ono što je divno je naš, osoban glas u tom. Način na koji nešto naglašavamo, nešto stišamo, nešto pojačamo. Nekad je manje više, nekad je punina ritam, a praznina donosi tišinu i mir, trenutak prije nego što sve u nama uzburka. Tim mislima je vođen postav ove izložbe. Pozivam Vas da nađete svoje tišine i tonove gledajući izložbu, sa slušalicama u ušima i vlastitom glazbom ili u tišini povremeno isprekidanoj zvukom vaših koraka.“
Andreja Pavić Hotko