Tragom Meštrovićevih djela

Izložba 01.08.2019. - 31.08.2019. Knjižnica Prečko Početak događanja: 08:00 učenici OŠ Ivana Meštrovića, Foto klub Meštri
Povodom 50. rođendana OŠ Ivana Meštrovića, članovi Foto kluba Meštri krenuli su putovima skulptura Ivana Meštrovića i pripremili izložbu fotografija koju su najprije izložili u Knjižnici Staglišće, a potom i u Knjižnici Prečko i time pokrenuli suradnju s Knjižnicama grada Zagreba. Izložba je pripremljena i postavljena na poticaj i pod vodstvom Kristine Dilice, profesorice hrvatskog jezika.
Zagrebačke skulpture i spomenici Ivana Meštrovića svojom raznovrsnošću predstavljaju presjek sveukupnog umjetnikovog stvaralaštva - od studentskih dana do zrelosti, od impresionističko-simboličke i secesijske faze do neoklasicizma i monumentalizma, a osim brojnošću, skulpture su zanimljive i zbog raspona svojih tema: najzastupljeniji su portreti povijesnih ličnosti, zatim simbolističke i alegorijske teme u kojima su česti prikazi ženskog lika kroz temu majčinstva i akta te djela iz njegovog herojskog ciklusa.

http://os-imestrovica-zg.skole.hr/