Tricycle Trauma: Mala noćna mora

Kazališna predstava 05.06.2019. | srijeda Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 19 sati Kazalište Knap, Ivanićgradska 41 a
Predstava prema istoimenoj dvojezičnoj slikovnici hrvatske autorice Irene Zelene pod nazivom 'Mala noćna mora'.
Ovo je naizgled jednostavna priča za malu djecu o snovima i noćnim morama, ali ona u sebi nosi poticaj za velike životne važnosti kao što su prevladavanje strahova i razvijanje mašte. Krije i mnogo slojevitija značenja i univerzalne mudrosti  koje potiču na promišljanje o različitostima pojedinaca, iskustava, perspektiva i pobjedi straha pred nepoznatim fenomenima u onom najopćenitijem smislu.
Poziv na toleranciju u svijetu definicija i granica koje obilježavaju imigrantske krize, sveprisutne i rastuće predrasude na temelju rasnog, nacionalnog, religijskog pa sve do subkulturnog  identiteta. To je ujedno i poziv na sanjanje i maštanje te izgradnju samosvijesti. Priča koju prenosimo na pozornici je poticaj na razvoj vlastitih potencijala i ostvarenje osobnih ciljeva gdje je prepreke i strahove moguće pretvoriti u svoje saveznike baš kao u Maloj noćnoj mori.
Predstava je zamišljena u duhu novog cirkuskog kazališta koji publici donosi svježe izvedbene elemente u ruhu zemljanih i zračnih akrobatskih vještina. Mladoj publici na novi način kroz dinamičnu igru plesa i pokreta karakterističnog za suvremeni fizički teatar predstavljamo priču o naizgled jednostavnim dilemama, ali koje se zapravo protežu na bitna životna pitanja. Cilj je mladu publiku pozvati u svijet cirkuskog kazališta koji oplemenjuje klasične tradicije i  donosi nove, izazovne i dinamične izvedbene elemente suvremenog teatra. Želimo ih potaknuti na kričko sagledavanje svijeta, promišljanje o sebi i neustrašivost u modernom svijetu koji ne voli "drugačije". 
 
 
Sažeti opis:
Kad je Mala noćna mora ostala sama, bez ikoga svoga, pobjegla je u najskriveniji kutak tog čudnivatog svijeta. Učila je živjeti daleko od ljudi i njihovih snova. Nije je bilo strah nikoga i ničega, osim možda urlika jedne strašne zvijeri kojoj oblik nikada vidjela nije. I živjela je tako ona s tim svijetom sjena ( to se u svijetu noćnih mora i snova zove virtualnim iskušavanjem različitih životnih situacija ) sve do jednoga dana kad se, na njezino najveće iznenađenje, u tami njezinog carstva ispred njezinih širom otvorenih očiju nije pojavila ista takva pjava, samo umjesto od noćnih mora, satkana od sna. E, što je onda bilo, o tome govori naša predstava.
 
Prema priči " Mala noćna mora" autorice Irene Zelene
Režija i dramaturgija: Davor Žagar
Igraju: Lidija Šola i Ivana Pedljo
Dizajn zvuka i svjetla: Jasmin Dasović
Kostimografija: Karmen Perković
Scenografija: Isidora Švaga
Fotografija: Ksenija Lu Zafirović
Vizuali: Lovro Škiljić
Produkcija: Tricycle Trauma 
Koprodukcija: Centar za kulturu i infromacije Maksmir