U potrazi za mirom

Izložba 12.07.2021. - 12.09.2021. Knjižnica Dugave
O ŠKOLI I DOMU
Učenički dom Škole za primalje u sastavu je Škole od njenog osnutka, 1877. godine. Ove godine proslavili smo 144. godinu postojanja. Škola je promijenila nekoliko lokacija, a od 1971. godine nalazi se u sadašnjoj, namjenski građenoj zgradi u krugu Kliničke bolnice “Sestre milosrdnice”, Vinogradska cesta 29. U domu je smješteno 96 učenica iz raznih krajeva naše države, koje se školuju za primalje asistentice i medicinske sestre općeg smjera.
Osim uobičajenih obveza vezanih uz školske programe, učenice se mogu uključiti u brojne izborne programe u školi i domu.
Naše radove prezentiramo svim učenicima i zaposlenicima Škole uz godišnjice i proslave, sudjelujemo na županijskim i državnim natjecanjima te postižemo zapažene rezultate, a radovi učenica krase naše domske i školske prostore.
 
O IZLOŽBI
Ovogodišnjom 14. izložbom u Knjižnici Dugave, svojim se radovima predstavljaju učenice iz dva izborna programa:
Likovna grupa, voditeljica Mina Ruljančić, prof.
Uradi sam, voditeljica Saša Lautenbach, prof.
Likovno stvaralaštvo naših učenica u ovoj školskoj godini, 2020./2021. možda je najslikovitije izrazila Helena Ramljak, akademska slikarica i dugogodišnja članica stručnog žirija koji vrednuje učeničke radove na našim natjecanjima. Uz nagrađeni rad, U potrazi za mirom, komentirala je:
“Evo primjera kako si pomoći u vrijeme kada se sve ljudsko mora i prisiljava reducirati na minimum. Tražeći mir, autorica nam je predočila razigrani, veseli, šaroliki svijet kojeg je u sebi pronašla. Kao neka mantra, nižu se kružići stvarajući svijet boja, reda i ritma u kojem se ugodnije i ljepše osjećamo.“
 
Dođite, razgledajte izložbu i veselite se zajedno s nama rezultatima našeg kreativnog zanosa.

Više o natjecanjima i školi dostupno na:
Regionalna Domijada 2020 – Rukotvorine – 44. državna Domijada – Rovinj 2019
Škola za primalje Zagreb – Od 1877. (skolazaprimalje.hr)