U ritmu putovanja s Hrvojem Rupčićem

Mjesec hrvatske knjige 22.10.2019. | utorak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: utorak, 22. listopada 2019. u 19:00 Odjel za odrasle
U okviru ciklusa Putopisna slagalica Hrvoje Rupčić održat će putopisno predavanje i predstaviti svoju knjigu Himalajski dnevnik: Vlaji na Himalaji, Mera Peak 2017.


Hrvoje Rupčić (1970.), naš je poznati glazbenik, udaraljkaš i osnivač grupe Cubismo. Tijekom dugog niza godina profesionalnog bavljenja glazbom snimio je više od dvije stotine nosača zvuka. Ponosni je dobitnik sedam nagrada Status Hrvatske glazbene unije za najboljeg instrumentalista u jazz i pop/rock kategorijama te dvadeset i pet diskografskih nagrada Porin. Strastveni je planinar i zaljubljenik u prirodu i putovanja. Upravo ga je ta ljubav navela na avanturu života - osvajanje Himalaje koje je opisao u  svojoj prvoj objavljenoj knjizi Himalajski dnevnik: Vlaji na Himalaji, Mera Peak 2017.



Himalajski dnevnik: Vlaji na Himalaji, Mera Peak 2017.
Knjiga je nastala u sklopu ekspedicije Vlaji na Himalaji čiji su voditelji bili glumac Vedran Mlikota i proslavljeni alpinist Stipe Božić. Nakon sedam dana uspona dvanaestorica Vlaja osvojilo je vrh Mera Peak (6476 m). Osim Hrvojevih dnevničkih zapisa, knjiga obiluje impresivnim fotografijama tvoreći tako prekrasan putopis.

Termin događanja: utorak, 22. listopada 2019. u 19 sati