U svijetu likovnih umjetnika

Izložba 08.06.2020. - 19.06.2020. Knjižnica Knežija Odjel za djecu i mlade

Odgojiteljice Tajana Zorić i Martina Zrinski iz Dječjeg vrtića Grigora Viteza tijekom 2019./2020. godine sudjelovale su u eTwinning projektu namijenjenom vrtićima, školama i posebnim odgojno-obrazovnim skupinama pod nazivom „U svijetu likovnih umjetnika”. Uspješno su s djecom iz grupe Zebrice odgovorile na pet likovnih zadataka.

Paul Klee, Alberto Giacometi, Damian Hirs, Jim Dine, Vjekoslav Radoičić likovni su umjetnici koje su djeca upoznala kroz projekt. Cilj je bio dovesti djecu u interakciju s umjetničkim djelima, kako bi ga doživjeli cijelim svojim bićem i sve proživljeno izrazili kreativno i nesputano. Odgojiteljice Martina i Tajana djeci su stvaralaštvo pojedinih umjetnika približile kroz priče o umjetničkom ateljeu, ponudom različitih materijala i likovnih tehnika i tako u njima izazvale želju za likovnim stvaranjem i izražavanjem, a same obogaćene novim iskustvima, spoznajama i idejama poticale su djecu na stvaranje vlastitih likovnih djela.

Odgojiteljice Tajana Zorić i Martina Zrinski organizirale su izložbu u suradnji s odgojiteljicom savjetnicom i dramskom pedagoginjom Božicom Knežević.