U vlastitoj sobi

Radionica 16.03.2022. | srijeda Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: srijeda, 16. ožujka u 18:00 sati Odjel za odrasle
Foto: Ana Gabaj Miloš
Novi ciklus čitateljskih radionica u kojima raspravljamo o trajnim otiscima koje pročitani tekstovi i proživljeno iskustvo ostavljaju u nama. „U vlastitoj sobi“ atmosfera je ugodna i poticajna, a zainteresiranim čitateljicama nudi se spoj lijepe književnosti, dobre rasprave i kvalitetnog druženja.

Na prvom susretu iz (n)ovoga ciklusa dijelimo iskustvo čitanja romana Linn Ullmann Nemirni.

Voditeljica radionice: Arijana Herceg Mićanović

Početak događanja: srijeda, 16. ožujka u 18:00 sati

Radionica će se održati u knjižnici, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Broj polaznica ograničen je na najviše 10, a prijave za sudjelovanje obavezne.
E-adresa za prijave: arijana.herceg.micanovic@kgz.hr

Programi koji se provode u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića temeljeni su na uvjerenju da čitanje kvalitetnih književnih tekstova može i treba rezultirati jačanjem čitateljskih kompetencija, razvijanjem pismenosti, obogaćivanjem vokabulara, sposobnošću bolje artikulacije vlastitih stavova i stvaranjem kritičkog promišljanja ne samo o tekstovima koji se čitaju nego i o društvu u kojem živimo. Korisnike se potiče da uoče univerzalnost i svevremenost književnosti te povežu i usporede književne tekstove sa svojim pojedinačnim životnim iskustvima.
Lijepa književnost nije sama sebi svrha, a nije ni tek predmet bavljenja književnih teoretičara. Ona je neiscrpan izvor spoznaja o temeljnim pitanjima koja muče suvremenog čovjeka i riznica mogućih odgovora.