U zmajevom gnijezdu

Predavanje 09.10.2019. | srijeda Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 18:30 Edo Toplak
Kako doći do daleke Kine, te daleke zemlje čuda? Kako se Kina mijenjala kroz povijest? Može li se Kinu uopće opisati ili je za to potreban ipak vlastiti doživljaj? O bogatstvu povijesti i kulture, o svakidašnjem životu te malo i o političkim prilikama u toj zemlji, saznat ćemo na ovom zanimljivom predavanju.

Edo Toplak je rođen 1964. g u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Zagrebu gdje je završio i Medicinski fakultet. Radio je u zagrebačkim domovima zdravlja, bolnicama i Hitnoj pomoći, Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM), Školi za cestovni promet Zagreb, AKD Mungos. Posljednjih godina zaposlen je u jednoj farmaceutskoj firmi. Putuje iz zadovoljstva i uživa u upoznavanju novih krajeva i ljudi. Bavi se fotografijom i pisanjem kratkih putopisa. Ima mnogobrojnu obitelj.
Na ovo  putovanje, koje je trajalo devet dana, naš gost poveo je samoga sebe i uputio se u nesvakidašnju avanturu. Na putu se nije osjećao sam, već vrlo prihvaćen i kaže da nije samovao ni tren. Pridružite nam se i poslušajte našeg putopisca jer svako njegovo putovanje donosi nam nove i nezaboravne impresije.