Učenje nije mučenje

Radionica 06.10.2021. | srijeda Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 12:00
Svatko ima svoj razlog zašto učenje u nekom trenutku postane mučenje, no čini mi se da većina njih zapravo ne zna kako učiti pa onda ne znaju niti kako zavoljeti taj proces koji nas prati cijeli život i koji nas čini ljudskim bićima. Također, nemaju motivaciju, ne znaju kako započeti, kako se organizirati, kako se koncentrirati i kako trajnije zapamtiti naučeno.
Jedan od najpoznatijih svjetskih slikara Pablo Picasso jednom je rekao: „Tko želi nešto naučiti, naći će način; tko ne želi, naći će izliku!“ I tu leži odgovor na pitanje što ćemo raditi na predavanju i radionici o učenju: pronaći ćemo zajedno način učenja koji najbolje odgovara svakom učeniku posebno. Sve ćemo začiniti prstohvatom čarolije, čašom zabave i jednom žlicom igre. 

                                                                                                                                                                                                                                 Krunoslava Paripović, prof.


Krunoslava Paripović rođena je u Slavonskom Brodu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studij kroatistike i povijesti završila je 2004. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a studij bibliotekarstva 2010. godine na istom fakultetu.
Od 2004. godine predavala je povijest i hrvatski jezik i književnost u V. gimnaziji, 18. gimnaziji i Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a od 2004. do 2008. godine radila je kao knjižničarka u Hrvatskom restauratorskom zavodu i Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Od 2008. godine stalno je zaposlena u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji, prvo na mjestu profesorice hrvatskog jezika, a potom kao knjižničarka. Od 2019. godine voditeljica je škole stranih jezika u Samoboru gdje i održava svoje radionice i savjetovanja o učenju za djecu te o odgoju za roditelje.
Zadnjih nekoliko godina intenzivno se bavi problematikom učenja kod osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Završila je MOOC tečaj Sveučilišta u San Diegu „Learning how to learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects“ te mnoge druge online tečajeve vezane za učenje, poučavanje i odgoj. Održava predavanja i radionice za roditelje i školarce, a posebnu pažnju poklanja individualnom radu s učenicima. Svoje ideje, savjete i saznanja dijeli na stranici Facebooka i Instragama Učiti je lako.
Majka je dvoje školaraca i jednog vrtićanca i trenutno živi u Samoboru.

Kontakt:
Mail: ucitijelako1@gmail.com; krunoslava@skolica.hr
Mob: 099/758-0193; 091/3363-340
f: Učiti je lako