Udomi me

Izložba 26.11.2019. - 10.12.2019. Knjižnica Savski gaj Sklonište za životinje Grada Zagreba u Dumovcu
U Dumovcu rade ljudi koji se svakodnevno brinu o napuštenim kućnim ljubimcima koje neodgovorni vlasnici ostavljaju na ulicama grada. Brinu se o psima i mačkama, ali i drugim vrstama životinja koje su lutale ili lutaju gradom. Tako se u Dumovcu nađu i razne vrste ptica, od pataka i jastrebova do sova i paunova, divljih životinja, od lisica do vjeverica i vidri, ali i egzotičnih vrsta poput iguana i različitih vrsta kornjača.
Dumovec rado poziva i volontere jer im neprestano stižu nove životinje kojima bi rado pružili jednaku pažnju i brigu. Rado citiraju Sherry Anderson: „Volonteri nisu plaćeni, ne zato što je njihov rad besplatan, nego zato jer je neprocjenjiv“.
Dumovec svake godine objavljuje i Kalendar s fotografijama životinja koje čekaju udomljenje. Ove godine će predstavljanje kalendara za 2020. biti na Crni petak, 29. studenog 2019. u 10 sati u samom skloništu u Dumovcu. Kalendar se zove #BlackDogsMatter i prikazuje, a koga drugog nego crne pse, jer crne pse je teže udomiti samo zbog crne boje njihove dlake.
Dolaskom i nabavkom kalendara podupirete udomljavanje crnih pasa iz Dumovca. Pokažite im da nije sve tako crno! Pa ni na Crni petak.

Galerija