"Upletimo se!" - humanitarna radionica

Radionica 15.11.2019. | petak Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 18:00 sati
Udruga Ozana
Knjižnica Novi Zagreb pridružuje se akciji „Upletimo se“ koju organizira Udruga OZANA.
OZANA je udruga osnovana u svrhu poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama, mladih s invaliditetom i njihovih obitelji.
OZANA trenutno skrbi o djeci s teškoćama u predškolskom programu Udruge i o mladima s invaliditetom kroz rehabilitacijsko-terapeutske programe Centra OZANA.
Akcijom „Upletimo se“ nastoje se olakšati najhladniji dani u godini jednoj od najpotrebitijih skupina u gradu Zagrebu - onima koji su zbog različitih neprilika ostali bez svog doma. Tijekom kampanje, građani će moći sudjelovati u izradi velikog božićnog drvca ljubavi i zajedništva pletenjem unikatnih vunenih kvadratića u koje će utkati vlastite potpise i jedinstvene motive. Kvadratići s drvca će, nakon adventa, biti spojeni u vunene deke i donirani beskućnicima u gradu Zagrebu kako bi im se hladni zimski dani učinili barem malo toplijima.
Službeno otkrivanje božićnog drvca ljubavi i zajedništva bit će 7. prosinca 2019., na Adventu u Zagrebu, a u akciju se možete uplesti svakodnevno u Štrikeraj cafeu (Vukovarska 235, Zagreb), na nekoj od brojnih radionica na našoj Facebook stranici ili, ako
ste već iskusni, iz udobnosti vlastitog doma.
Sve materijale osigurava Udruga OZANA i Štrikeraj cafe, a dobrodošli su svi zainteresirani građani koji se žele svojim vještinama priključiti kampanji ili naučiti plesti.