Ušteda energije u kućanstvu - predavanje Tomislava Stašića

Predavanje 10.11.2022. | četvrtak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 18:00
Koliko se energije troši u kućanstvu, kakve uređaje kupovati, kako racionalno koristiti kućanske uređaje, kako se grijati i hladiti teme su koje će u sklopu predavanja obraditi mr. sc. Tomislav Stašić, diplomirani inženjer strojarstva.

O predavaču

Poslovni put  Tomislava Stašića počinje prije više od dvadeset godina akademskom karijerom nakon završenog Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu u području energetike, termotehnike i procesne tehnike. Prelaskom u realni sektor područje zgradarstva te upravljanje tehničkim sustavima u zgradama postaje fokus interesa s naglaskom na energetski učinkovite sustave i upravljanje istima na projektima kako u Hrvatskoj, tako i u regiji. U tom periodu Stašić sudjeluje i kao konzultant UNDP-a pri uvođenju sustavnog praćenja
potrošnje energije u javnom sektoru u Republici Hrvatskoj kroz uvođenje sustava daljinskog mjerenja potrošnje energije i vode. Kontinuirani rad u području energetske učinkovitosti  u zgradarstvu i u industriji nastavlja u tvrtki specijaliziranoj za energetske usluge (ESCO) u području sustavnog gospodarenja energijom.
Autor je velikog broja članaka u dijelu energetske učinkovitosti te predavač na nekoliko različitih edukacijskih programa u dijelu energetske učinkovitosti i sustavnog gospodarenja energijom. Certificirani je stručnjak za mjerenje i verifikaciju ušteda (CMVP) te Green Building Professional.
Zadnjih se godina s velikim entuzijazmom, uz konzultantske poslove u području energetske učinkovitosti, bavi projektima toplinske ugodnosti i kvalitete zraka u prostoru te povezivanju istih s energetskom učinkovitosti u vlastitoj tvrtki Idea To Project d.o.o.