Valerija Jelčić: Suživot se nastavlja

Izložba 04.01.2020. - 03.02.2020. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića
Foto: Sanja Koblar
Izložba slika Valerije Jelčić organizirana u okviru projekta 65plus.
Izloženi su radovi na platnu slikani tehnikom akrila.

Zatvaranje izložbe slika Valerije Jelčić Suživot se nastavlja održat će se 3. veljače u 13:00 sati.
O autorici i njezinim slikama govorit će mr. sc. Ana Horvatiček Ivanišević i mr. art Marko Balinger.

O autorici:

Valerija Jelčić rođena je u Zagrebu, gdje je završila (tzv. eksperimentalnu) gimnaziju u kojoj je imala nastavni predmet povijest umjetnosti koji je posebno zavoljela, a likovnu kulturu predavao je akademski slikar Ljubo Škrnjug.

Studirala je na Filozofskom fakultetu i stekla zvanje prof. defektologa, završila je tzv. polivalentni studij, odnosno osposobljena je za sve kategorije rada za osobe s invaliditetom.
Radila je dugi niz godina u školi za djecu s intelektualnim teškoćama, a za bolji pristup djeci završila je četiri semestra keramike u POU.
Po odlasku u mirovinu pretežno je radila keramiku sa slijepima, gluhoslijepima u SOS-u i Đurđevcu, a u Udruzi za promicanje inkluzije vodila je kreativnu radionicu za osobe s intelektualnim teškoćama.
Posebno uspješno vodi radionice keramike i batika, oblikovanja papira, špage i žice. Polaznici njenih radionica, njeni vrijedni i talentirani učenici dobili su na izložbi u Bratislavi Prvu nagradu za radove na batiku prema ocjeni Likovne akademije Bratislava.
Valerija Jelčić slikanjem se počela baviti 2012. godine i otad uči slikati od mnogih akademskih slikarica i slikara, a posebno u Pučkom otvorenom učilištu kod prof. Renate Halupa, Atelieru 9 i u "Prosvjeti" kod mr. sc. Lane Kovačević, kustosice i dipl. slikarice.

„Valerija Jelčić nalazeći zanimljive kadrove slikom komentira i konkretne situacije formom likovne atraktivnosti i razložnim, pomalo i neobičnim aplikacijama, osmišljavajući prizore rukopisom titrave gestualnosti, na osnovi jasno definiranih ploha.“
                                                                                                                                                                                            Josip Rubes


 

Foto: Sanja Koblar

27 new photos added to shared album