Veliki odmor: Vizualna početnica

Radionica 09.09.2024. - 31.12.2024. Čitaonica i Galerija VN
U sklopu programa Veliki odmor: Vizualna početnica, Čitaonica i Galerija VN ponovno poziva klince da provedu zanimljive i pustolovne sate na besplatnim radionicama za djecu!
 

Radionica crtanja stripa

Voditelj: Tihomir Tikulin
Upoznavanje s raznovrsnošću medija stripa i mnogim mogućnostima koje medij devete umjetnosti pruža. Radionica je namijenjena djeci školskog uzrasta.
Uvjet za sudjelovanje: ljubav prema stripu.
Termini: petkom od 17 do 20 sati
 

Plesno-likovna radionica

Voditeljica: Mia Štark
U fokusu radionice je crtanje pokretom te kreiranje zajedničkog velikog crteža s drugim polaznicima radionice. Publika će kroz crtanje pokretom njegovati razumijevanje tijela u kretanju, slušanje, promatranje, te zajedničko stvaranje vizualne/likovne kompozicije. Namijenjena je osnovnoškolcima i istraživanju povezanosti plesa i likovne umjetnosti te razvijanju vlastitog izraza kroz harmoniju tijela i vizualnih elemenata.
Dob: osnovna škola
Termini: srijedom od 18 do 20 sati (listopad i studeni)
 

Radionica fotografije

Voditeljica: Sanja Bistričić Srića
Ova radionica ima za cilj potaknuti kreativnost, razvijati vizualno razmišljanje te upoznati polaznike s osnovama fotografije. U završnom dijelu radionice sudionici će dobiti profesionalan uvid i stručno vodstvo kroz obradu fotografija na računalu ili mobilnom uređaju te kroz kreativnu upotrebu filtera i ostalih efekata kako bi u konačnici najbolje mogli prezentirati svoje radove. Voditeljica će s polaznicima na kraju analizirati snimljene i obrađene fotografije te organizirati izložbu u prostoru Galerije VN.
Dob: srednjoškolci, viši razredi osnovne škole
Termini: četvrtkom od 18 do 20 sati (listopad)
 
 
Zbog ograničenog broja sudionika na radionice se treba prijaviti telefonski ili putem e-maila.

Kontakt za prijave: 
Tel: 01 3770 896
E-mail: galerija.vn@kgz.hr