Veliki zli lisac & Sajam dobrosusjedstva

Kazališna predstava 06.06.2024. | četvrtak Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Početak događanja: četvrtak, 6. lipnja u 18:00 sati Odjel za djecu
Foto: Sanja Koblar
Ispratite školsku godinu sa stilom u društvu jednog lisca koji je silno želio postati velik, zao i opasan.
Zašto je to želio i je li mu to pošlo za rukom saznat ćemo u četvrtak, 6. lipnja 2024. u 18 sati uz pomoć knjižničarki koje potiču čitanje igrajući Velikog zlog lisca nastalog prema istoimenom stripu Benjamina Rennera.
Predstava je namijenjena djeci od 3 do 9 godina.

Igra se u parku pokraj Knjižnice I. G. Kovačića kao uvod u Sajam dobrosusjedstva 2024. na Vrbiku koji organizira Udruga Maštara.

Predstava je dio projekta Kad slikovnice ožive koji je pokrenut 2019. godine a temelji se na dramatizaciji slikovnica i odabranih tekstova za djecu i mlade s ciljem poticanja čitanja, kreativnosti i mašte.

Ulaz slobodan!

Pogledajte plakat Sajma dobrosusjedstva na Vrbiku!

O PROJEKTU Kad slikovnice ožive

S ciljem poticanja (rane) pismenosti kroz kreativnu interakciju s književnim i umjetničkim sadržajem 2019. godine pokrenut je dramsko-literarni program Kad slikovnice ožive. Temelji se na dramatizaciji slikovnica i odabranih tekstova za djecu predškolske i rane školske dobi, a u svim ga segmentima (ideja, dramatizacija, izvedba, kostimi, scenografija, efekti...) zajednički osmišljavaju i izvode knjižničarke Ana Gabaj Miloš i Ivana Palčić Borić.
Povezujući slikovnice i kazalište stvara se kreativno i poticajno okruženje unutar knjižnice, oživljavaju se likovi iz svijeta slikovnica, potiče se kritičko čitanje i logičko razmišljanje, obogaćuje se dječji doživljaj i razumijevanje umjetnosti. Kazališnim uprizorenjem knjižničarke naglašavaju umjetnički i edukativni potencijal slikovnica nadopunjujući pisanu riječ i ilustraciju dramskim izričajem. Stavljanjem naglaska na jezično izražavanje obogaćuje se djetetovo iskustvo čitanja i razumijevanje pročitanog. Kroz interaktivno iskustvo djeca komuniciraju s likovima, promišljaju o njihovim motivima te nude rješenja dramskog sukoba.