Vera Antolić | Oni vide

Izložba 02.12.2019. - 31.12.2019. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Vera Antolić je ispunjena osoba, ima vrlo bogat unutarnji život. Bavi se raznim vrstama umjetnosti, primijenjenom i likovnom umjetnošću, što drugim riječima znači da traži i stvara umjetnost u svemu oko sebe. Dodiruje bojom kroz slikarstvo, mirisom kroz aromaterapiju-aromamasažu i rječju kroz poeziju. Izražajnim sredstvima dva različita umjetnička svijeta i dva umijeća sljubljuje u jedan svijet koji ovdje poprima oblik anđeoskog. Na svom putovanju bavi se kreativnim radom, aranžiranjem izloga te izradom dekoracija i plakata. Izradom slika i cvjetnih aranžmana sudjelovala je na Floraartu. Održava kreativne radionice schaby chic i decoupage tehnike.
Slikanjem se bavi dulje vrijeme, najviše kroz rad s djecom. Okušala se u raznim tehnikama, no najslobodnija je u tehnici ulja na platnu gdje odlazi u slikanje apstrakcije i oblike koji nikada ne završavaju. Njezine slike karakteriziraju kombinirane tehnike, slojevitost boje te stalno eksperimentiranje bojama. Teme i motivi njezinih djela proizašli su iz osjećanja i pronalaženja izvora u samoj sebi, vanjskim svjetovima, stvara svoju stvarnost, ostavlja je vremenu i prostoru vlastite istine. Na svoj način izražava svoj emocionalni potencijal. Ostavlja trag u vremenu. Do sada je imala 32 samostalne i skupne izložbe te je sudjelovala na nekim umjetničkim susretima i likovnim kolonijama u Hrvatskoj. 
Živi... traga... istražuje u Zagrebu vjerujući da samo istina postoji i da nije samo jedna. Tako je i u njenoj poeziji vidljiva snaga bliskosti,  okruženja duboke i široke spoznaje o čovjeku, smirenost, relativnost svega u životu i koliko mi svojim stavom možemo utjecati na promjene dajući životu ugodne tonove, bojati život svojim bojama. Zasigurno na nju utječe geografsko okruženje, sklad i skladanje prirode, razigranost i dobrohotnost, karakteri, iskrenost, potreba prikrivena, privlačna i zamamna. Okružuje se sanjarenjima, bojama, riječ se oslobađa, izrasta u punoj otvorenosti, neočekivanost efekata ukradenih vremenu. U pisanju koristi tri točke kroz koje komunicira sa čitateljem i čeka misao. Sudjeluje u projektu “Pjesma iz srca Zagreba” gdje predstavlja svoju poeziju uz pratnju glazbenika u knjižnicama, ustanovama za djecu sa posebnim potrebama, domovima za stare i nemoćne, centrima za kulturu. Članica je “Jutra poezije”, Kulturnog društva “Golub” gdje njeguje kajkavsku poeziju, Kulturno-likovnog društva "Rešetari", Hrvatskog sabora kulture, Collegium Hergešić tribine za kulturu, umjetnost i znanost, Kulture snova. Sudjeluje na brojnim recitalima poezije u čijim zbornicima su joj objavljene pjesme.
Niz godina aktivno se bavi humanitarnim radom. Članica je Lions Cluba Kontesa Nera.