Vidimo se na Ribnjaku!

Izložba 10.12.2019. - 30.12.2019. Knjižnica Jelkovec Prizemlje
Udruga BIOM dobrovoljna je, nevladina organizacija koja se bavi zaštitom prirode, njenom promidžbom i popularizacijom. Osnovana je 2006. godine s ciljevima podizanja svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivom razvoju i zaštiti okoliša, zaštite prirode i okoliša, zaštite divljih ptica i njihovih staništa i djelovanja na području znanstvenog i stručnog istraživanja flore, faune i staništa.
Misija je ove nevladine organizacije, koja okuplja zaljubljenike u prirodu, očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Udruga je predstavnik Hrvatske u BirdLife International, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode i jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj. (više na linku)

Izložba je nastala povodom Međunarodnog dana životinja (4. listopada) suradnjom Udruge i Centra mladih Ribnjak koji je organizirao izložbu u parku Ribnjak te ustupio dio fotografija. Izložba je organizirana u sklopu projekta Zelena knjižnica za zeleni Zagreb, te je pokrenuta suradnja s Knjižnicama grada Zagreba.

Program je sufinanciran sredstvima grada Zagreba.