ViklericArt

Izložba 16.09.2019. - 16.10.2019. Knjižnica Dugave Barbara Bračun
Barbara Bračun konceptualna je umjetnica, pjesnikinja, fotografkinja i slikarica. Živi i radi u Zagrebu, a svijet knjige, ljubav prema fotografiji uz samostalne izložbe te pisanje poezije i proze, inspiracija su i nadahnuće za razumijevanje života, ljubavi i svijeta koji je okružuje. Pjesme su joj objavljene na internet portalima, u zbornicima te u Magazinu za kulturu, umjetnost i obrazovanje Diogen pro kultura (Sarajevo, Bosna i Hercegovina).

Autorica je zbirke poezije "PLEŠEM LJUBAV", a zastupljena je i u zajedničkoj knjizi pjesnika iz cijelog svijeta Antologija "Pjesnici za mir u svijetu" (25 zemalja).

Samostalne izložbe:

- More ljubavi (fotografije)
- Pogled u svijet (fotografije)
- Nebo, sunce, postojanje (fotografije)
- BBravure po motovunski (fotografije)
- BiciklArt (fotografije)
- Dugave pedaliraju (fotografije)
- Mariji Bistrici s ljubavlju (fotografije)
- Adventska čarolija u Mariji Bistrici (fotografije)
- Povratak korijenima z Barbarom Desinićkom (retrospektiva slikarskog stvaralaštva)
- Oda (ne)savršenosti (slike; akril, miješana tehnika)
- Izložba unikatnog nakita Galerija Zrin VIKLER VINTAGE DESIGN
 
Skupna izložba fotografija: Hunting The Light - Lov na svjetlo: Osvijetli umjetnost

Kao foto-art umjetnica predstavljena je u specijalnom broju DIOGEN pro art magazina iz 2011. godine (Sarajevo, BiH: http://diogenpro.com/).

Osvrt Ivanke Bičak 
 
Mnogi je poznaju kao pjesnikinju i fotoart umjetnicu, a mnogi će je prepoznati i kao slikaricu i konceptualnu umjetnicu. Sada je pak predstavljam i kao dizajnericu unikatnog nakita… naša Barbara u stalnoj je potrazi za nečim novim te za drugačijim oblicima umjetničkog izražavanja…

Barbara nastoji stvarati u duhu modernog vremena, ali u realizaciji suvremenog umjetničkog koncepta ne odbacuje tradiciju i prošlost, već je radosno prigrljuje. U novonastalim umjetničkim ostvarenjima ona izražava svoju osobnost, svoj umjetnički identitet.
Barbarine intrigantne kreacije u kojima kombinira razne medije i materijale pružaju i osjetilno iskustvo. Izložba unikatnog nakita pod nazivom ViklericArt, autorice Barbare Bračun, izložba je na kojoj ova kreativna umjetnica predstavlja svoje recentne radove, svoj novi opus umjetničkog izražavanja i senzibiliteta kroz rekonstrukciju i transformaciju poznatih materijala. Barbara stvara nove interpretacije, percepcije i koncepte umjetničkog nakita – vikler instalacije u vintage izdanju, koje daju ekskluzivan retro stil s daškom nostalgije u novoj vremenskoj dimenziji. (Ivanka Bičak )


Svečano zatvaranje izložbe, u kojem će sudjelovati glazbenica Dunja Knebl na gitari te naše vjerne članice starije od 56 godina u ulozi modela, održat će se u utorak, 15. listopada 2019. godine s početkom u 18:30 sati