Virtualna pričaonica: Prijatelji se u nevolji poznaju

Pričaonica 01.03.2022. - 31.03.2022. Knjižnica Knežija Odjel za djecu i mlade
Hrvatski književnik Damir Domišljanović autor je nekoliko slikovnica (Bolesna ptičica”, „Dječak i sladoled” „Prijatelji se u nevolji poznaju”), urednik izdavačke kuće Alfa, učitelj razredne nastave, suautor niza udžbenika za razrednu nastavu, pokretač dječjeg časopisa Prvi izbor i autor raznovrsnih zadataka za vježbanje ispitnih materijala za hrvatski jezik, prirodu i društvo, kao i taktilne slovarice za učenike prvog razreda osnovne škole.

Priče „Prijatelji se u nevolji poznaju”, „Bolesna ptičica” i „Dječak i sladoled” ostavljaju plemeniti, trajni, duboki trag potrebe za primanjem i davanjem ljubavi, sreće i prijateljstva u svakoj dječjoj duši. Na kraju krajeva, svima nama, bili mi nejaki i mali ili jaki i odrasli, potrebna je mudrost koju svaka od tih slikovnica nenametljivo nosi u sebi.

Slikovna priča „Prijatelji se u nevolji poznaju” nalazi se na samostojećem nosaču - lojtrici. Velikog je formata (50x70 cm) kako bi ilustracije vidjelo svako dijete. Na poleđini je tekst priče koji olakšava interpretaciju priče pred skupinom djece.