Vision on the paper / Vizija na papiru

Izložba 02.09.2019. - 21.09.2019. Knjižnica Savica Odjel za odrasle Josip Jurić
Josip Jurić rođen je u Derventi (Bosna i Hercegovina) 1991. godine. Odrastao je u Slavonskom Brodu, studirao u Osijeku, a po završetku studija odlazi u Zagreb gdje radi u struci kao magistar inženjer elektrotehnike. Ljubav prema crtanju i slikanju razvio je još u dječačkim danima i ona traje još i danas.
 
Josip je samouk u svom hobiju, te se nije odlučio pohađati škole crtanja niti umjetničke akademije. Prve "korake" u crtanju napravio je u ranoj mladosti crtanjem svojih omiljenih likova iz crtanih filmova. Kako je odrastao, tako je razvijao svoj stil, a danas se najviše posvećuje crtanju portreta grafitom na papiru. U posljednje vrijeme počeo je eksperimentirati sa slikama u boji te se koristiti različitim tehnikama crtanja i slikanja. Tako se u njegovu asortimanu našlo nekoliko slika naslikanih akrilnim bojama te pastelama.
 
Josip smatra kako je za crtanje i slikanje najvažnija vizualizacija onoga što želi prenijeti na papir/platno, a inspiraciju pronalazi u svom okruženju i prirodi. Kao mladom slikaru amateru želja mu je nastaviti usavršavati se u slikarstvu te razvijati svoj prepoznatljivi stil.