Vizura svakodnevice

Izložba 17.12.2018. - 20.01.2019. Knjižnica Knežija Početak događanja: Otvorenje izložbe 18. 12. u 18:00

"Mogu povjerovati u bilo što, ali samo ako je doista nevjerojatno. (...) Jedan od istinskih ciljeva u umjetnosti je govoriti prekrasne, ali neistinite stvari", rekao je Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde. Možda nadahnuta riječima slavnog irskog pisca, a možda i ne, umjetnica, modna dizajnerica i kostimografkinja Dženisa Pecotić rekla je nešto što izvanredno opisuje samu bit zajedničke izložbe Kluba kreativnih žena: "Moj istinski cilj je povjerovati u nevjerojatno, prekrasno i pomalo neistinito... Što je prekrasno? To je susret s mojim divnim suradnicima na ovoj izložbi. Što je nevjerojatno? Svatko od njih uložio je sebe u ovu izložbu na najnevjerojatniji mogući način... a to je uistinu 'pomalo neistinito.'" Reći još nešto o ovoj izložbi bilo bi uistinu suvišno.

Na otvorenju izložbe pjevat će ženski vokalni ansambl Zwizde, djevojke koje pjesmom promiču tradicijsku kulturu i na najbolji način predstavljaju krajeve iz kojih dolaze: Slavonije, Srijema, Baranje i Bačke.

Slike izlažu umjetnice: Janica Šterc, Mila Trivić, Bernarda Gujić, Katy Knez, Marijana Stojanović, Ana Narandžić, Irena Sara Mraz, Biserka Konečny, Verica Kovač, Đurđa Dobrovščak, Jasna Mihalić, Marija Pušec Žigić, Marija Tokić, Dubravka Mijatović, Marina Hećimović, Božica Vovk, Mira Šnajder, Erica Tiborc, Zdenka Mlinar, Višnja Šćukanec, Blaženka nakit, Jadranka Brandt.