Vještine za život - vještine za školu

Predavanje 06.05.2019. | ponedjeljak Knjižnica Gajnice Početak događanja: 18:00 Antonija Mileta i Vlatka Kamenarić Blašković
Polazak u školu važan je događaj u životu svakog djeteta. Taj period donosi uzbuđenja, ali također može nositi i razne izazove za roditelje i obitelj. Ono je velik iskorak iz vrtića prema školi i u životu odraslih.  Ove činjenice, ali i iskustvo rada s djecom predškolske dobi i njihovim roditeljima,  potaknulo  je osmišljavanje  projekta Pripremamo se za školu kroz pokret i igru, a predavanje Vještine za život – vještine za školu jedno je u nizu predavanja tog projekta.

Nije samo djetetova usvojenost predčitalačkih i predmatematičkih vještina važna za uspjeh u školi, bitno je i da dijete može duži period mirno sjediti, razumjeti što učiteljica govori, da je sposobno započeti i završiti zadatak prema uputi. Važan je i odnos prema sebi, drugoj djeci i učiteljima -  emocionalne, socijalne, vještine ponašanja te vještine samostalnosti (dijete može voditi brigu o sebi i svojim stvarima). Mnogi roditelji žele znati kako prepoznati potencijalne probleme i kako se s njima nositi.

Sve te vještine potrebne za daljnji razvoj obuhvatit ćemo ovim interaktivnim predavanjem za roditeljete te ćemo dati primjere za poticanje i razvoj kroz igru i pokret.Predavanje Vještine za život – vještine za školu namijenjeno je roditeljima predškolaca i drugo je u nizu predavanja iz projekta Pripremamo se za školu kroz pokret i igru. Održat će ga stručnjakinje edukacijsko-rehabilitacijskog profila i volonterke udruge Simul Antonija Mileta i Vlatka Kamenarić Blašković.

Udruga Simul osnovana je u srpnju 2018. godine. Područja njezina djelovanja jesu: socijalna djelatnost, obrazovanje, znanost i istraživanje, ljudska prava i demokratska politička kultura. Ciljana skupina članova Udruge su stručnjaci edukacijsko-rehabilitacijskog profila, radni terapeuti, fizioterapeuti, zdravstveni djelatnici, djelatnici odgojno-obrazovnog profila, psiholozi, roditelji i volonteri, a ciljana skupina korisnika djeca opće populacije, djeca s posebnim potrebama i njihove obitelji, trudnice i osobe s invaliditetom.

Ulaz na predavanje  je slobodan.