Vozači starije životne dobi i sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu

Predavanje 03.10.2024. | četvrtak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Ljiljana Mikuš
Predavanje je dio ciklusa edukativnih predavanja Stariji za starije

Mr. Ljiljana Mikuš, prof. psih. je prva dopredsjednica Hrvatskog psihološkog društva i pročelnica Sekcije za prometnu psihologiju. Odnedavno je u mirovini, a radni vijek provela je u prometnom sustavu, u segmentu razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima. Održala je brojna predavanja i medijski je aktivna u području prometne psihologije, posebno u dijelu koji se odnosi na ulogu čovjeka u sigurnom odvijanju cestovnog i željezničkog prometa (prevencija nesreća s obzirom na psihofiziološke čimbenike, utjecaj novih tehnologija na sigurnost prometa, uloga kazne u prevenciji prometnih prekršaja, psihološka pomoć obiteljima stradalih u prometnim nesrećama).

Knjižnice grada Zagreba, projekt 65 plus i Hrvatsko psihološko društvo - Sekcija psihologa u mirovini (PUM-a), pozivaju vas na edukativne programe kojima obilježavaju 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba. Ovim programom želimo skrenuti pozornost na teme relevantne za starije osobe i njihovu okolinu, a na koje društvo nerijetko zaboravlja. Često su stariji još uvijek „generacija u sjeni“, iako je, prema svim demografskim pokazateljima, 60+ najbrže rastuća dobna kategorija stanovništva. Ciklus je organiziran uz podršku Komisije za knjižnične usluge osoba s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama Hrvatskog knjižničarskog društva te Grada Zagreba.