Vratimo dignitet duhovnoj poeziji

Tribina 17.02.2022. | četvrtak Gradska knjižnica Početak događanja: 18:00 Galerija Kupola, 3. kat
Tribina se održava u okviru istoimenog projekta koji zajedno ostvaruju ugledna književnica i članica PEN-a i Hrvatskog društva pisaca Jasminka Domaš, danas jedna od ponajboljih pjesnikinja duhovne poezije u Hrvatskoj, i istaknuta dramska umjetnica Dunja Sepčić. Projekt je zamišljen tako da se u različitim kulturnim centrima, knjižnicama, pa i na drugim mjestima, najprije predstavljaju autori i autorice i njihovo pjesništvo, a zatim akademska glumica Dunja Sepčić govori stihove određenog pjesnika ili pjesnikinje.

Uz predstavljanje autora, održat će se i razgovor s publikom.

Jasminka Domaš već tridesetak godina svaki mjesec na Prvom programu Hrvatskog radija objavljuje eseje u emisiji Duhovna misao i među slušateljima uživa veliku popularnost. Česta je gošća na HTV-u i scenaristica  dokumentarnih filmova.

Dunja Sepčić desetak godina redovito radi na trećem programu HRT-a, gdje interpretira poeziju i prozu u emisijama Poezija naglas, Hrvatska proza, Antologija pripovijetke, Do korica, Radio roman, Radio napetica, Priče za velike i male itd. U Društvu hrvatskih književnika učestalo je angažirana na promocijama knjiga proze i poezije. 

Ulaz je slobodan, uz predočenje važeće COVID potvrde. 

Projekt Vratimo dignitet duhovnoj poeziji podržalo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske u okviru Godine čitanja.