Vrijeme anđela

Izložba 02.12.2019. - 17.01.2020. Knjižnica Novi Zagreb Dječji odjel Darja Mrđen
Vrijeme anđela je vrijeme koje traje, vrijeme koje nas podsjeća da je netko uvijek s nama i da nitko nije sam jer je upravo u ovom trenutku: Netko ponosan na tebe, Netko misli na tebe, Netko brine za tebe, Nekome nedostaješ, Netko želi razgovarati s tobom, Netko ti je zahvalan za pomoć, Netko te želi držati za ruku, Netko želi da si sretan, Netko ti želi pokloniti nešto, Netko vjeruje u tebe ... sam motiv ove izložbe jedan je podsjetnik toga trenutka u ovo blagdansko vrijeme.
Autorica izložbe, Darja Mrđen, piše i riše od kad zna za sebe, a anđeli su samo jedan motiv njezinih likovnih djela. Podsjetnik zahvalnosti, motivacija inspiraciji, podrška vjeri i znak puta kojim idemo. Kako i sama kaže anđele počinje risati pred kraj godine, negdje u listopadu, ne ranije, jer tada osjeća neizmjernu potrebu prikazati njihovu prisutnost. Svaka slika predstavlja karakter jednog anđeleka kroz zaigranost vlastite mašte. Kada ih gledamo, uvijek ćemo naći, onog jednog, onog svojeg, koji će nas privući, a možda i ostati uz nas.
Darja Mrđen od najranijih se dana bavi izradom plakata, ilustracija, kaligrafijom, izradom ukrasnih predmeta kao i oslikavanjem odjeće, stakla i namještaja. Redovito sudjeluje u samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu. Kao aktivni član svjetske MAIL – ART zajednice trenutno sudjeluje u izložbi koja putuje svijetom. Izložba ujedinjuje 19 autora oko zadane teme koja se mijenja za svaku izložbu, radovi se šalju poštom i ostaju u trajnom vlasništvu organizatora. Autorica radi kao učiteljica u osnovnoj školi, vodi radionice i projekte za djecu i odrasle, surađuje s raznim izdavačima, a na televiziji je vanjski stručni suradnik u dječjem programu. U svoje slobodno vrijeme crta, slika i mašta, a zna ponekada i zaplesati s anđelima.