Vu Grinka: izložba radova

Izložba 07.10.2022. - 31.10.2022. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Mala galerija
Marija Vugrinec Bobek rođena je 1985. godine u Čakovcu. Nakon završene srednje Graditeljske škole (smjer dizajner unutarnje arhitekture) sudjelovala je kao scenograf u raznim predstavama Dramskog studija Dada KD Pinklec. Živi i radi u malom mjestu Lopatinec sa suprugom i dvije kćerkice.

Njezin početak stvaralaštva vezan je za izradu scenografije za dječje predstave. Kombiniranjem žice i konca osmislila je koncept tehnike kojom se bavi i danas. Kao brand "Vu Grinka" izrađuje stilizirane životinje u obliku broša ili kopče za kosu. Isto tako izrađuje i ogrlice s prirodnim motivima koje same po sebi pričaju priču. Slike, sjenila za lampe te razne skulpture dio su njezinih intervencija u prostoru.

Od 2013. godine članica je Likovnog udruženja Čakovec. Izlagala je na bijenalnim izložbama 2013., 2017., 2019. i 2021. godine. Dvije godine kasnije, 2015. godine, izlaže na zajedničkoj izložbi u zgradi Scheier u Čakovcu. 2020. godine sa suprugom Matijom stvara izložbu  u dvorcu Batthyany u Ludbregu. Svoje radove prezentirala je na raznim sajmovima rukotvorina, festivalima i radionicama. Prisustvovala je u nekoliko osnovnih škola kako bi prezentirala svoje vještine. Tako svoju ljubav prema stvaralaštvu prenosi na mlađe generacije koje sa zadovoljstvom djeca pretvaraju u mala umjetnička djela.